Loading…
  • Contact
  •  
  •  
  •  
  • Contact
  • Lista mea  
    Loading ...
    Solicita Oferta

Locații, oferte și meniuri nuntă în Bucuresti

pentru botez, nuntă, cununie civilă sau orice eveniment important
Toate
Restaurant In aer liber Ballroom
Hotel Palat Corporate
Bucuresti și împrejurimi
Bucuresti Valea Prahovei Pitesti
Filtre

Filtre

Caracteristica importanta
Parcare
Tip
Solicită oferte pentru evenimentul tău!
Conacul Filipescu

Conacul Filipescu

Cort premium | Ballroom / Salon | Restaurant | Palat | Bucuresti
Strada Regina Maria, 1 Decembrie 077005, România
0772263566
Website
Conacul Filipescu
Conacul Filipescu
Conacul Filipescu
Conacul Filipescu
Conacul Filipescu
Conacul Filipescu
Conacul Filipescu
Conacul Filipescu
Conacul Filipescu
Conacul Filipescu
Conacul Filipescu
salonregina.jpg
FotografulTAU-0685.jpg
salonconac2-1.jpg
DSC4717-HDR.jpg
DSC4528-HDR.jpg
DSC4537-HDR.jpg
DSC0812min1.jpg
crama.jpg
DSC4546-HDR.jpg
DSC0344-scaled.jpg
DSC0779min1.jpg
CERE OFERTA
de la Conacul Filipescu
Loading ...
Are gradina
Are terasa
Parcare Proprie
Piscina

Saloane Conacul Filipescu

Salonul Conacul Filipescu

Capacitate
min 100 / max 150

Salonul Regina Maria

Capacitate
min 150 / max 230

Crama Conacul Filipescu

Capacitate
min 40 / max 60

Vă punem la dispoziție un cadru unic, cu atmosfera nobilă şi rafinată. La doar 10 minute de Bucuresti, aflat in inima naturii.


Conacul de la Copăceni (astăzi comuna 1 Decembrie ) a fost construit în perioada anilor 1880 de către George Emanuel Filipescu, moștenitor al Mariei Filipescu, căreia i-a aparținut ințial domeniul..
Conacul a fost construit după planurile arhitectului Paul Gottereau, iar activitatea sa a atins punctul culminant în perioada colaborării cu familia regală a României pentru care realizează transformările și extinderile palatelor regale din Calea Victoriei, actualul Muzeu de Artă București și de la Cotroceni.
Paul Gottereau este cel mai prolific dintre arhitecțîi străini ai sfârșitului de secol XIX și lui ii datorăm, în mare măsură, atmosfera pariziană pe care o imprimă Bucureștiului prin unele clădiri publice sau reședințe.
 
Cele mai emblematice clădiri construite după schițele lui sunt: Palatul CEC de pe Calea Victoriei și Biblioteca Central Universitară București la care se adaugă reședințele marilor famili boierești: Cantacuzino, Lahovary, Filipescu, Bibescu, etc.
George Emanuel Filipescu a păstrat conacul și parcul de la Copăceni, pe care le-a donat principesei Maria a României. Familia regală a acceptat cu greu darul făcut, dar aceasta a fost PRIMA proprietate a tinerei principese, devenită Regină a României, către care se vor îndrepta primele ei aspirații de amenajare potrivit dorințelor proprii.

“S-a întâmplat ca într-o bună zi, un bătrân boer, să aibă pe neașteptate straniul gând să-mi lase mie mica și vechea lui vilă ascunsă într un parc aproape uitat. Bătrânul domn Filipescu cred că era legat cu inima de Copăceni. Neavând coborâtori deadreptul, se gândise că eu, la care mi plăcea să rătăcesc prin parc, aveam să știu în mai mare cinste bătrânul colț decât nepoții și nepoatele. În cele din urmă, familia d-lui Filipescu neavând nimic de zis, Regele Carol s-a învoit a fi luat de furtunosul dor să stăpânesc ceva într-adevăr al meu, și Copacenii a ajuns al meu!”


 
Contact
info@vreaulocatie.ro
© 2025 - vreaulocatie.ro